Το ιστολόγιο της HR κοινότητας του ΟΠΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο συζητήσεων και δημοσιεύσεων της κοινότητας του HR των αποφοίτων του μεταπτυχιακού Δ.Α.Δ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Δ.Σ. του HR Society συντονίζει τις συζητήσεις των μελών του ιστολογίου και διαχειρίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων του ιστολογίου. Παρακαλείστε να ακολουθείτε τον επαγγελματικό κώδικα δεοντολογίας και να αποφεύγεται λέξεις και εκφράσεις που παρακάμπτουν τον ηθικό κώδικα δεοντολογίας.

Καλό σερφάρισμα!!!

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι πιο δημοφιλείς κλάδοι για τους νέους επαγγελματίες του 2010

Ασφάλειες, μεσιτικές, λογιστικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, καφέ, καφενεία, κυλικεία, ψησταριές και κομμωτήρια αλλά και πράσινη ενέργεια πρωταγωνιστούν στις επιλογές εκατοντάδων επαγγελματιών, οι οποίοι αποφάσισαν κατά την περυσινή χρονιά να στήσουν τη δική τους, μικρή ή μεγαλύτερη, επιχείρηση.

Πρόκειται σε μεγάλο βαθμό, όπως επισημαίνουν εκπρόσωποι των μεγαλύτερων επιμελητηρίων της χώρας, για ανθρώπους που έχασαν τη δουλειά τους και αναζητούν καταφύγιο στη δική τους επαγγελματική δραστηριότητα. Μάλιστα, αρκετοί από αυτούς είναι πρώην συμβασιούχοι του Δημοσίου, οι οποίοι απασχολούνταν σε προγράμματα stage που δεν ανανεώθηκαν, ενώ αρκετοί ήταν μέχρι πρότινος εργαζόμενοι σε συναφείς εταιρείες. Εχοντας χάσει την εργασία τους διοχετεύουν την εργασιακή τους εμπειρία στη δική τους αλλά μικρότερου μεγέθους δουλειά προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας σε μεγαλύτερες επιχειρήσεις καθώς η ανεργία έχει εκτοξευτεί στο 13,9%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου