Το ιστολόγιο της HR κοινότητας του ΟΠΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο συζητήσεων και δημοσιεύσεων της κοινότητας του HR των αποφοίτων του μεταπτυχιακού Δ.Α.Δ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Δ.Σ. του HR Society συντονίζει τις συζητήσεις των μελών του ιστολογίου και διαχειρίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων του ιστολογίου. Παρακαλείστε να ακολουθείτε τον επαγγελματικό κώδικα δεοντολογίας και να αποφεύγεται λέξεις και εκφράσεις που παρακάμπτουν τον ηθικό κώδικα δεοντολογίας.

Καλό σερφάρισμα!!!

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Το τέλος του μεσαίου μάνατζερ

Τάραξε πάλι τα νερά του εφησυχασμού μας με το άρθρο της «Το τέλος του μεσαίου μάνατζερ» -το οποίο δημοσίευσε πρόσφατα το Harvard Business Review- η διεθνώς γνωστή συγγραφέας και καθηγήτρια Μάνατζμεντ του London Business School, Lynda Gratton, η οποία, παράλληλα, είναι η επικεφαλής ομάδας στην οποία συμμετέχουν περί τα 200 στελέχη πολυεθνικών οργανισμών, ακαδημαϊκοί αλλά και άλλοι επαγγελματίες στο πλαίσιο προγράμματος παγκόσμιας Ερευνας για «Το Μέλλον της Εργασίας».

Χωρίς περιστροφές -με τεκμηριωμένη, όμως, αιτιολόγηση- μας λέει ότι «τα κλασικά καθήκοντα του μεσαίου μάνατζερ σύντομα θα εξαφανισθούν». Αναλύει λοιπόν ότι τη στιγμή αυτή «η τεχνολογία είναι ο μεγάλος γενικός μάνατζερ», αφού «η Βιομηχανική Επανάσταση» έκλεισε πλέον τον κύκλο της και τώρα, ολόκληρος ο κόσμος έχει εισέλθει στην «Επανάσταση της Τεχνολογίας» για την οποία οι απόψεις λένε ότι είναι ισότιμη της Βιομηχανικής, εκείνης που ως γνωστόν, αφού μηχανοποίησε την εργασία «κατέστρεψε» ένα μεγάλο μέρος της προηγούμενης εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου