Το ιστολόγιο της HR κοινότητας του ΟΠΑ

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο συζητήσεων και δημοσιεύσεων της κοινότητας του HR των αποφοίτων του μεταπτυχιακού Δ.Α.Δ. του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Το Δ.Σ. του HR Society συντονίζει τις συζητήσεις των μελών του ιστολογίου και διαχειρίζεται το σύνολο των ρυθμίσεων του ιστολογίου. Παρακαλείστε να ακολουθείτε τον επαγγελματικό κώδικα δεοντολογίας και να αποφεύγεται λέξεις και εκφράσεις που παρακάμπτουν τον ηθικό κώδικα δεοντολογίας.

Καλό σερφάρισμα!!!

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Αλλάζουν οι απαιτήσεις για τις δεξιότητες των αυριανών ηγετών

Ομως, οι «soft» δεξιότητες –που είναι και η πραγματική ηγεσία– δηλαδή η ικανότητα να εργάζεσαι με άλλους και, μέσω των άλλων, να εκτελείς, είναι αυτές οι δεξιότητες που εξακολουθούν να είναι σπάνιες. Οι εταιρείες εκείνες που τις διαθέτουν όμως, ξεχωρίζουν για την κριτική σκέψη τους «και αυτός είναι ένας από τους λόγους για τον οποίο στη διδακτέα ύλη μας, έχουμε δώσει έμφαση στον κριτικό, αναλυτικό τρόπο σκέψης».

Τελικά οι soft δεξιότητες είναι αυτές που ξεχωρίζουν τους ηγέτες, και κατα τη γνώμη μου δεν είναι θέμα εκπάιδευσης. Είναι θέμα ταλέντου, θέμα κριτικής και θέμα ατομικήες προσπάθειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου